Шекспир като улично куче

2022, България, 93 минути, Игрален

Режисьор: Валери Йорданов
Сценарий: Валери Йорданов
Оператор: Борис Славков
Музика: Калин Николов
С участието на: Владислав Стоименов, Захари Бахаров, Васил Илиев, Елеонора Иванова и др.
Продуцент: Борислав Чучков
Продукция: „Чучков Брадърс“ ООД – Борислав Чучков, Валери Йорданов, Гергана Станкова, Виктор Чучков

Какво се случва с едно момче, което има два големи таланта? Единият е театърът, а другият – уличният бой. Пред него стои дилемата с кой от тях да спаси живота на най-близкия си човек. Има само два варианта – да се боксира в незаконни мачове за пари или да спечели телевизионно риалити шоу, където рецитира Шекспир.

Валери Йорданов
Валери Йорданов е роден през 1974 г. в София, България. От 1992 до 1996 г. следва в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ в класа на проф. Стефан Данаилов. Там завършва и магистърска степен „Актьорско майсторство за драматичен театър“.

През 2009 г. е сценарист и прави своя режисьорски дебют, заедно с Иван Владимиров, с филма „Кецове“. Филмът му е избран на фестивалите в Карлови Вари, Манхайм и награден на Московския филмов фестивал. Избран е от Европейската филмова академия и е българското предложение за „Оскар“ за 2012 година.

Филмография
2009-Кецове

Фестивали, Награди и Номинации
Златна Роза 2022, 6 награди – Награда за режисура, за сценарий, за най-добър филм според Младежкото жури на фестивала, награда на Съюза на българските филмови дейци и такава на град Варна, Владислав Стоименов и Васил Илиев с награда за превъплъщаването си в образите на 17-годишните братя с общ път – Данко и Ицо.

Назад