Фиона Хау


Продуцент/композитор/писател/сценарист
продуцентска компания „Сенарио”, Обединеното кралство

Фиона Хау е продуцент и композитор на D-трилогията от игрални филми на Гарет Джоунс – „Желание“ /Desire/, „Наслада“/Delight/ и „Делириум“/Delirium/.

„Желание“ , с участието на Оскар Пиърс и Тела Кпомаху, открива Международния фестивал в Сараево и е номиниран за най-добър филм в Обединеното кралство на фестивала Raindance през 2009г., докато „Наслада”, с участието на Жана Балибар, е номиниран за най-добър филм на Международния кинофестивал в Москва 2013, и е представен в кината в Обединеното кралство през 2015 г.

„Делириум“, с участието на Тимъти Уест, Клеър Гроган и Гарет Джоунс, е пуснат в кината на Обединеното кралство през 2017-18 г. и включва писания от Фиона саундтрак-албум „Реквием за живите“ /Requiem for the Living/, номиниран от Reel Music Awards за 2017 г. за най-добра оригинална музика за драматичен филм, чиято критика определя като „… чудесно интимна и емоционално мощна партитура.“ Трите филма вече са налични като DVD комплект „THE D-TRILOGY.“

В момента Фиона разработва три игрални филма за проуцентската компания „Сенарио“, включително „Тя танцува“, адаптиран по собствения ѝ роман, публикуван през 2019 г. Превид това, че Фиона е завършила музика и литература, тя е привлечена от истории, които включват трансформативната сила на музиката. Тя издава своя дебютен албум на певци и автори на песни „Творчество на русалката“ през януари 2016 г. и в момента записва албума „Лудост, смърт или поезия“.
След дълги години работа в областта на телевизионната и филмова nпродукция в Би Би Си; като редактор на сценарии и продуцент на разработка в ITV и като писател за немски, френски и британски телевизии, нейните писателски заслуги включват „Медици за Гранада“, оригиналния RTL сериал ‚“Отворено в неделя“, телевизионните филми „Подарък от живота“(FR2) и ‚“ Не и без теб“(DF). Фиона също така води майсторски класове по сценарий и продуцентство в цяла Европа, включително и програмата за обучение на „Сенарио“ наречена „Вавилон“, на която е и съосновател.

Назад