Самотният остров

Естония, 2012, драма, 100 мин.
Оригинално заглавие: ÜKSIK SAAR
Режисьор: Петер Сим
Сценарист: Михкел Улман, Петер Сим
Оператор: Вадим Потеев
Продукция: Lege Artis Film(Estonia), Belarusfilm(Belarus), Studio F.O.R.M.A.(Latvia)
Музика: Март Отса
Продуцент: Гатис Упмалис, Енда Лехтметс, Иван Колб

Контакти: е-mail: gatis@studioforma.lv
https://studioforma.lv/en/films/feature/lonely_island

Пет истории и още много други животи, които са засегнати. Всички те произтичат една от друга и понякога се пресичат. По един или друг начин ние говорим за емоционалните белези, които всеки около нас носи. Събития се случват в интервал от няколко дни, тъй като нашите герои се опитват да се справят с миналото си и да продължат живота си. Личният живот в големия град е изпълнен с много тайни. Преподавателят по литература не може да разбере сина си – машинист. Отношенията на младия учител и ученик – син на естонски таксиметров шофьор и беларуската стюардеса – също са трудни.
Двама приятели, бивши моряци, са влюбени в една и съща жена – и тримата не успяват да се измъкнат от този любовен триъгълник в продължение на много години. Прикованата към инвалидна количка балерина обвинява майка си за своето нещастие…
Главните герои решават, че е прекалено трудно да решат сложните си лични проблеми и единственото нещо, което може да им помогне е желанието да простят и разберат себе си и хората около тях.

Назад