Росита

2015, Дания, 92 мин.

Режисьор: Фредерике Аспьок
Сценарий: Ким Фупс Аакесон
Оператор: Адам Валестен
Музика: Расмус Бил Бахнке, Йоханес Елинг Дам
В ролята: Микел Бое Фолсгард, Мерседес Кабрал, Йенс Албинус, Джули Агнете Ванг
Продуцент: Томас Хейнесен, Лейла Вестгард

Йоханес живее заедно с баща си – застаряващият вдовец Улрик в малко рибарско градче в северната част на Дания. Съжителството им е мирно и спокойно, но на Улрик му липсва любовта и присъствието на жена в техния дом и затова постъпва като много други мъже в градчето. А именно – поръчва си съпруга по каталог от Филипините. Красивата и млада филипинка Росита пристига в Дания, но за да общува с нея Улрик трябва да ползва своя син като преводач.
Първончалано бесен на баща си и новата му годеница, Йоханес се държи зле с младото момиче, но започва да усеща как е все по-силно привлечен от нея, а и той очевидно не Ӝ е безразличен. Какъв ще бъде изходът от създалия се странен любовен триъгълник и струва ли си човек да жертва семейството си в името на любовта?

Фредерике Аспьок e режисьор, родена е през 1974 г. в Дания. Аспьок е режисирала няколко късометражни филма, включително и филма по който прави дипломния си филм, „Щастливи сега“ (2004), който наред с множество други награди, печели Premier Prix de la Cinéfondation в Кан.

Назад