РАЗХОДИ СЕ С МЕН

Дания, 2016, 105 мин.

Режисьор: Лиза Олин
Сценарий: Карина Дам, Лиза Олин
Оператор: Ларс Скри
Музика: Луис Алениус, Магнус Ярлбо, Себастиян Юберг
В ролите: Миккел Бое Фьолсгаард, Сесил Ласен, Карен-Лиза Мюнстер, Силия Ериксен Йенсен, Мортен Холст
Продуцент: Пер Холст

25 годишният Томас, който е на мисия в Афганистан е тежко ранен. В рехабилитационния център той среща Софи, балерина от Кралския датски балет, която помага на роднина да възвърне силите си след продължително боледуване. Томас отчаяно иска да се върне на бойното поле и се чувства неудовлетворен, тъй като не успява да се възстанови толкова бързо,
колкото би искал. Когато Софи предлага да му помогне с по-интензивен план за рехабилитация, той приема. Въпреки различията си, те развиват силна връзка и взаимна любов.

ЛИЗА ОЛИН е полушведка, полуамериканка, родена през 1960г. в САЩ. Учила е във Вашингтон и Ню Йорк и има магистърска степен със специалност – Филмово изкуство от университета в Ню Йорк. Режисира телевизионни сериали, реклами, късометражни и игрални филми. Работила е и в театъра, а в периода 2007- 2009г. Олин е филмов комисар за игрални филми в шведския филмов институт. Филмът ú “Саймън и дъбовете” е номиниран за 13- тото издание на националните шведски награди „Guldbagge“ и е показван в САЩ.

ФИЛМОГРАФИЯ
2016 Разходи се с мен
2011 Саймън и дъбовете
2005 Секс, надежда и любов

ФЕСТИВАЛИ & НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ
2017 Bodil Awards – Nominee Bodil – Best Actress (Bedste kvindelige hovedrolle), Best Actor (Bedste mandlige hovedrolle)
2017 Robert Festival – Nominee Robert – Best Actor (Årets mandlige hovedrolle), Best Song (Årets originale sang)
2017 Zulu Awards – Nominee Zulu – Best Actor (Årets danske skuespiller)

Назад