ПЛЪТ И КРЪВ

2020, Дания, 90 минути, Игрален, Драма

Режисьор: Жанет Нордал
Сценарий: Ингеборг Топсо
Оператор: Дейвид Галиго
Музика: Фредерик Хофмайер
В ролите: Сандра Гулдберг Камп, Сидсе Бабет Кнудсен, Елиът Кросет Хоу, Бесир Зечири
Продуцент: Ева Якобсен, Катрин Порс, Микел Йерсин

След трагичната гибел на своята майка, Ида е взета под крилото на своята не толкова близка леля на име Бодил и нейните трима големи синове. Първоначално Ида намира утеха в техния дом, който е изпълнен с физическа нежност и силно чувство на сплотеност. Но тъмната страна на криминалния начин на живот на нейното ново семейство, постепенно я кара да приеме насилието, пристрастяването и заплашителността като нещо нормално. Колкото повече ситуацията излиза извън контрол обаче, толкова повече Ида осъзнава, че любовта и насилието не могат да бъдат разделени. Макар че се съмнява дали действително принадлежи в семейство, оглавено от лоялен, но с опасна глава на семейството и братя на ръба на закона, Ида си задава въпроса, който нейната майка също си е задавала: На какво е способен човек за семейството си?

ЖАНЕТ НОРДАЛ
Режисьор. Родена през 1985 г. Завършва образованието си през 2012 г. в Датската филмова школа за алтернатива кинаматография „Super16”.

ФИЛМОГРАФИЯ
(2011) Borgen series
(2016) Bedrag series
(2012) Waiting for Phil
(2016) Nylon
(2020) Wildland

ФЕСТИВАЛИ, НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ
2020 – Международен филмов фестивал в Кайро; Международен филмов фестивал в Йерусалим; Филмов форум Сканорама в Литва; Международен филмов фестивал в Солун; Международен филмов фестивал в Лос Анджелис, AFI Int.; Филмов фестивал в Цюрих; Международен филмов фестивал в Монреал Фантазия; Филмов фестивал Сараево; Международен филмов фестивал в Трансилвания; Берлинале

Назад