ОРКЕСТЪР

2021, Словения, 111 минути, игрален

Режисьор: Матевж Лузар
Сценарист: Матевж Лузар
Оператор: Симон Таншек
Музика: Юлий Зорник
В ролите: Грегор Чушин, Йерней Коговшек, Грегор Зорк, Ловро Лезич, Габер К. Тршеглав, Тамара Авгущин, Маряна Млинарич Пикел, Александър Митерер, Мари Хофщетер, Клаудия Райхенбахер
Продуцент: Петра Видмар
Копродуценти: Катя Шолтес, Надя Беджанич
Продуцентска компания: Gustav film

Членовете на духов оркестър от Словения пътуват с автобус за концерт в малък австрийски град. Те пеят, веселят се и пият по целият път.
Да бъдеш част от духов оркестър е забавно хоби за повечето от екипът. Не всичко обаче върви по план. Първи шофьорът на автобуса признава за отговорността си за злополука на свой колега; един от духовите музиканти не може да скрие срамното си пиянство пред любезния си австрийски домакин; тийнейджър член на групата е на първото си турне заедно със своя баща, и става свидетел на изневярата му; а в Словения, една съпруга иска да може да има силите да издържи на подобно прелюбодейство. Петте различни истории в този филм показват, че скриването на извършени действия и намерения е най-добрият начин те да бъдат направени още по-срамни.

Матевж Лузар
Сценарист и режисьор от Словения, роден през 1981 г. Учи теология в университета в Любляна и филмова режисура в Академията за театър, радио, кино и телевизия, Любляна, Словения . През 2013 г. завършва първия си пълнометражен филм „Добре да тръгваме“ (Srečen za umret) и оттогава е известен със режисирането си на филми и телевизионни сериали. Освен работата си като режисьор и сценарист, той също така е преподавател в Академията за театър, радио, кино и телевизия в Любляна.
От 2020 г. е президент на Гилдията на режисьорите на Словения и е член на Европейската филмова академия.

ФИЛМОГРАФИЯ
Игрални филми
2021 – Orkester
2013 – Srečen za umret
Късометражни филми
2007 – Vučko
2006 – Prezgodaj dva metra
Телевизионни продукции
2022 – Dolina Rož
2022 – Leninov park
2019 – Jezero
2015 – Dekleta ne jočejo
2014 – Mamin dan

Назад