НАЙ-СЛАДКОТО

2019, България, 35 мин. / Документален

Режисьор: Борис Мисирков, Георги Богданов
Сценарий: Борис Мисирков, Георги Богданов
Оператор: Борис Мисирков, Георги Богданов
В ролите: Анастас Недев, инж. Борис Харалампиев, Борис Цанов, Гергана Димитрова, Екатерина Конишева, проф. Иван Бързаков, Ирена Танева, Сийка Келбечева, Стоянка Груйчева, Татяна Царвуланова, Тодор Трайчев
Продуцент: Мартичка Божилова
Продукция: AGITPROP

1989-та не беше толкова отдавна. Берлинската стена все още разделяше Европа на две. Стената, построена от хора, за да разделя хора, беше повече от физическа бариера. На изток от нея режимът ограничаваше свободата на словото, достъпът до образование и информация, ограничаваше и възможностите за кариера и развитие. Този режим правеше простички неща, като възможността да гледате този филм, немислими. Тези времена са в миналото, но не трябва да бъдат забравяни.

БОРИС МИСИРКОВ И ГЕОРГИ БОГДАНОВ
Борис е роден в София, а Георги във Варна, завършват заедно НАТФИЗ, след което заедно зaминават за една година в Италия, за да завършат експерименталния център ФАБРИКА. Творческият дует е международно признат като български кинематографисти, режисьори, визуални артисти и фотографи. Автори на визуални кампании, пълнометражни и документални филми, видеоклипове и късометражни филми. Двамата са основатели на продуценската компания ‘АГИТПРОП’ както и съоснователи на Българската фотографска асоциация. Оператори на едни от най-успешните филми на Агитроп.

ФИЛМОГРАФИЯ
2019 Най-сладкото
2018 Дворци на народа
2008 Коридор №8
2007 Проблемът с комарите и други истории
2004 Георги и пеперудите

ФЕСТИВАЛИ, НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ
2020 – Фестивал на българското документално и анимационно кино ‘Златен Ритон’

Назад