КОЛИБРИТО

2022, Италия/Франция, 126 минути, Игрален, Драма

Режисьор: Франческа Аркибуджи
Сценарий: Франческа Аркибуджи, Лаура Паолучи, Франческо Пиколо
Оператор: Лука Бигази
Музика: Батиста Лена
В ролите:  Беренис Бежо, Каша Смутняк, Пиерфранческо Фавино, Нани Морети, Лаура Моранте, Бенедета Поркароли, Франческа де Мартини и др.
Продуцент: Паоло Дел Броко, Иван Фиорини и др.
Продуцентска компания: Fandango, Les Films des Tourneless

Създадена по мотиви от международния бестселър на Сандро Веронези, носител на награда „Стрега“ 2020, тази емоционална, изкусно структурирана мелодрама проследява шест десетилетия от житейския път на Марко Карера и неговото семейство.

Животът на Марко, по прякор „Колибрито“, е съпътстван от фатални съвпадения, загуби и всепоглъщаща обич. В юношеската си възраст на морето той среща Луиза Латес, привлекателно и необикновено момиче. Пламва любов, която ще остане неосъществена и няма да угасне никога. От друга страна, брачният живот на Марко се развива в Рим, където са съпругата му Марина и дъщеря им Адел. „Колибрито“ е предизвикателен и дълбоко човешки разказ за изконната сила на живота, за мощта на илюзиите и спомените, за упоритата вътрешна съпротива срещу всичко онова, което ни се струва неустойчиво.

ФРАНЧЕСКА АРКИБУДЖИ
Италианска сценaристка и филмов режисьор. Родена през 1960г. в Рим в семейството на интелектуалци, тя започва да учи актьорско майсторство, но завършва филмова режисура в Centro Sperimentale di Cinematografia в Рим. От 1988 г. до сега тя е автор на 12 игрални филма в които участват Орнела Мути, Стефания Сандрели, Серджо Кастелито и др. Три пъти е носител на наградата David di Donatello.

ФИЛМОГРАФИЯ
2022-The Hummingbird (Il Colibri)
2019-Vivere
2017-Couch Potatoes
2015-An Italian name
2009-A Question of the Heart
1993-The Great Pumpkin
1990-Towards Evening
1988-Mignon Has Come to Stay

ФЕСТИВАЛИ, НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ
2023-David di Donatello–Nominee

Назад