КИНЧЕМ, МОЕТО СЪКРОВИЩЕ

Унгария, 2017, 121 мин.

Режисьор: Габор Херенди
Сценарий: Балинт Хегедюш, Габор Херенди
Оператор: Петер Сатмари
Музика: Роберт Хрутка
В ролите: Ервин Над, Андреа Петрик, Тибор Гашпар, Йожеф Дябронка, Тамаш Керестеш
Продуцент: Габор Херенди, Тамаш Хутлаша

Унгарският аристократ и изключителен дресьор на конe, Шандор Блашкович, е убит от австрийския офицер Ото фон Йотинген. Йотинген поема управлението на двореца, а осиротелият Ерньо, трябва да се премести в къщата на бедните работници. Той не може да прости на Йотинген, че е отнел живота, земята и честта на баща му. Ерньо продължава да дресира коне, един от които, на име Кинчем, е великолепен, и според него ще се превърне в печеливш билет за билет за връщане на семейния дом. Конят е непобедим шампион, но е див и непокорен, точно като жената, която също проявява силен интерес към Kинчем: Клара фон Йотинген.

ГАБОР ХЕРЕНДИ e роден през 1960г. През 1991г., след няколко години като творчески директор на рекламна агенция BBDO, той основава свое собствено продуцентско студио – „Скайфилм Студио“ – най-печелившата и най-награждавана компания в Унгария. След десет години и над 500 реклами, Херенди решава да режисирa първия си игрален филм – „Късче Америка“ (2001). Печелил е много награди, включително най-голямата награда за кино, която получава три пъти.

ФИЛМОГРАФИЯ
2017 Кинчем, моето съкровище
2009 Полигамия
2009 Убождане
2008 Късче Америка 2

ФЕСТИВАЛИ & НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ
2017 Best International Film
2017 Best Screenplay
2017 Best Cinematography
2017 Wine Country Film Festival, USA
2018 Cleveland International Film Festival – Nominee George Gund III Memorial Central and Eastern European Film Competition

Назад