Живко Тодоров

Уважаеми жители и гости на град Стара Загора,
Скъпи организатори и участници!

Щастлив съм да Ви приветствам отново с добре дошли в гостоприемна Стара Загора! Искрена е радостта, моята и на многобройните почитатели на качественото европейско кино, че Международният филмов фестивал „Златната липа“ се завръща в нашия град.

Безпрецедентно е положението, в което светът живее в последната година. За огромно съжаление, изкуството и културата поемат от най – тежките удари на пандемията. Изолацията, която предизвика вирусът, постави необичайни предизвикателства пред всички нас. Времето е трудно и сложно. Сега, обаче, имаме възможността да се обърнем към себе си, да открием нови извори на вдъхновение, да начертаем нови приоритети. Вие, творци и съзидатели, сте нашата надежда за спасение, защото през Вашите очи, мисъл и чувства, животът придобива различен смисъл. Всички имаме нужда да се потопим в друга реалност, по – красива, по – съдържателна, по – животворяща. Реалност, която само киноизкуството може да сътвори.

С нетърпение очакваме фестивалните дни за да се насладим на най –новите и интересни филми от различни европейски страни. Убеден съм в безкомпромисната селекция на кинолентите. Вашият екип през годините доказа, че умее с лекота и безрезервен професионализъм да превръща дните на фестивала в истински празник за Стара Загора!

На добър час на Международния филмов фестивал „Златната липа“ 2021!

Живко Тодоров
Кмет на Стара Загора

Назад