Живко Тодоров

Уважаеми съграждани и гости на Града на липите,

Скъпи организатори и участници,

С искрена радост приветствам провеждането на седмото издание на вече утвърдения и престижен Международен Филмов Фестивал „Златната липа” 2019. Едно от най-значимите събития в културния календар на Община Стара Загора предоставя истински шанс за старозагорци и гостите на града да видят едни от най-новите киноленти за ново европейско кино с доста Награди и Отличия и то напълно безплатно, както и да се насладят на богата съпътстваща програма.

Филмовият маратон е едно очаквано вече събитие в нашия гостоприемен град. За почитателите на седмото изкуство тук за поредна година ще пристигнат популярни и любими актьори и режисьори от България и цяла Европа. В тези дни всички културни институти в града ще приютят изложби, дискусии, уъркшопи и различни форуми, посветени на филмовото изкуство, които винаги се радват на голям интерес. Което означава, че в културния живот на хилядолетна Стара Загора, филмовият фестивал „Златната липа“ е едно популярно и желано събитие.

Община Стара Загора ще продължава да подкрепя фестивала, който прави Стара Загора разпознаваем на картата на киноградовете в Европа. Искрено се надявам, че и този път форумът ще даде път във филмовото изкуство на млади и прохождащи творци на българското кино!
На всички гости и приятели на киното желая незабравими мигове пред големия екран на Международния филмов фестивал „Златна липа” 2019!

Живко Тодоров
Кмет на Община Стара Загора

Назад