ДОКОЛКОТО ЗНАМ

2020, Унгария-Румъния, 123 мин., игрален, художествена драма

Режисьор: Нандор Льоринц, Балинт Над
Сценарий: Нандор Льоринц, Балинт Над
Оператор: Балинт Над
Музика: Атила Фодор
В ролите: Балаж Бодолаи (Денеш), Габриела Хамори (Нора), Атила Менсатор-Херес (Цибор), Иван Феньо (Лорант), Юли Якаб (Лили)
Продуцент: Моника Меч, Аги Патаки
Продуцентска компания: Partnersfilm, M&M Film

Направен по истински случай, филмът разказва историята на съпруг, чийто брак започва да се разпада след като жена му е изнасилена от непознат. При липсата на доказателства и при наличието на несъответствия в показанията на жена му, той започва да губи доверието си в нея…

НАНДОР ЛЬОРИНЦ и БАЛИНТ НАД
Нандор Льоринц и Балинт Над работят като режисьорска двойка. И двамата са завършили Университета за театрално и филмово изкуство в Будапеща – Нандор като сценарист, а Балинт като кинооператор. Известни са с успешните си късометражни филми и музикални и телевизионно-рекламни проекти. Късометражният им филм „През една нощ“ (“Egyéjszakás”) е в конкурсната програма на Кинофестивала в Сагене, Канада, печели пъвата наградана канадския кинофестивал „Крис дьо Монд“ и наградата „Грундел“ в Унгария, за най-добра режисура. Следващият им късометражен филм “180/100” е представен в официалната конкурсна програма на 18-я Кинофестивал в Сараево и е награден като най-добър късометражен филм на Кинофестивала „Златният просяк“. Избрани са за субсидия от програмата за развитие на Унгарския национален филмов фонд.

ФИЛМОГРАФИЯ
(2020) „Доколкото знам“ – пълнометражен
(2018) „Отгоре“ – късометражен
(2012) „180/100“ – късометражен
(2010) „Заедно за една нощ“ – късометражен
(2010) „Телефон за спешни случаи“ – късометражен

ФЕСТИВАЛИ, НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ
2021 – Награда на журито за най-добър филм от Международния филмов фестивал „Ривиера“
2020 – Номиниран за най-добър дебютен пълнометражен филм на Кинофестивала „Черни нощи“ в Талин

Назад