Дивият Изток

2021, Латвия, 95 минути, игрален, уестърн/приключенски

Режисьор: Матис Кажа
Сценарий: Илзе Акментиня, Матис Кажа
Оператор: Александър Гребнев
Музика: Микелис Путниньш, Симон Гампер, Имантс Калниньш
В ролите: Жанете Звигуле, Томс Величко, Вилис Додиньш, Агнесе Будовска, Егонс Домбровскис, Каспарс Знотинс, Андрис Кейш, Гердс Лапошка, Инес Кучинска, Дейс Еверс, Иварс Кръстс, Никлавс Курпниекс, Янис Тивичивалдис, Маргин
Продуцент: Уна Челма, Даце Сятковска, Матис Кажа

Ева, шестнадесетгодишното сираче от аристократичен род, живее под опеката на Барона, местен земевладелец в селските райони на Латвия в края на 19 век. Баронът планира да сложи ръка върху семейното наследство на Ева, като я даде за съпруга. Свободолюбивата Ева, която не възнамерява да позволи на това да се случи, бяга от дома си. Решен да я намери, Баронът изпраща група търсачи, за да върнат момичето. Ще успее ли Ева да избяга от Барона? Ще бъдат ли достатъчни уменията ѝ да стреля с пушка и новооткритата ѝ любов да я защити?

Матис Кажа
Матис Кажа, роден през 1995г., е латвийски режисьор, писател и продуцент. Той има бакалавърска степен в специалносттa „Кино и Телевизия“от нюйоркската школа по изкуства „Тиш“,  притежава  магистърска степен в областта на Аудиовизуалните и изпълнителски изкуства от Латвийската академия на културата.

ФИЛМОГРАФИЯ
(2017) One Ticket Please
(2020) The Wanderers
(2020) At the Movies
(2021) Wild East
(2022) The Taste of Water

Назад