Голата истина за група „Жигули“

2021, България, 110 минути, игрален, комедия/драма

Режисьор: Виктор Божинов
Сценарий: Ваня Николова, Нели Димитрова
Оператор: Антон Бакарски
Музика: Петър Дундаков, Георги Георгиев
В ролите: Михал Билалов, Ирини Жамбонас, Филип Аврамов, Лилия Маравиля, Димитър Рачков, Герасим Георгиев – Геро, Климентина Фърцова, Илияна Лазарова, Параскева Джукелова, Мая Бежанска, Август Попов
Продуцент: Кръстьо Ламбев
Продуцентска компания: Консепт Студио

Фори, бивш фронтмен на обичаната в миналото рок група “Жигули“ не може да плаща таксата на талантливата си дъщеря за обучението ѝ в Кралската музикална академия в Лондон. Забогатял верен фен предлага на Фори щедър хонорар, ако любимата му банда от младостта “Жигули“ свири на неговия 50-годишен юбилей.
Предложението напълно мотивира Фори да събере разпадналата се преди 30 години група. Той открива, че животът на никого не се е развил според мечтите му. Те постепенно са се превърнали в „практичен бунтар, герой – нямаш ли сметка не влизаш в бой“ (цитат от песен от филма). Докато репетират, бившите бунтари се впускат в изясняване на стари любовни драми и конфликти и сътворяват нови комични гафове.

ВИКТОР БОЖИНОВ
Виктов Божинов е завършил специалност „Филмова и ТВ режисура“ в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ с худ. ръководител проф. Хр. Христов. Работил е като асистент режисьор в редица международни продукции с някои от най-авторитетните режисьори на световното кино. След 2009 г. активно участва в създаването на новата вълна от успешни български телевизионни сериали. През 2013 година е режисьор и креативен продуцент на руската адаптация на американския сериал „Кости“(„Bones“). През периода 2015 – 2017 г. работи по първия си игрален пълнометражен филм „Възвишение“ по романа на Милен Русков, с което започва кариерата му на режисьор на пълнометражни игрални филми.

ФИЛМОГРАФИЯ
(2017) Възвишение
(2021) Голата истина за група „Жигули“
(2022) Бягство
Телевизионни серии:
– Столичани в повече
– Под прикритие
– Кантора Митрани
– Кости
– Връзки
– Полетия
– Стъклен дом

ФЕСТИВАЛИ, НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ
2021 – Златна Роза; Castelli Romani Film Festival; 14 Филмов Фестивал на българското кино в Прага
2022 – The Solidarity Tel Aviv Human Rights FF

Назад