В МЪГЛАТА

2018, Франция/Канада, 89 мин. / фантастика

Режисьор: Даниел Роби
Сценарий: Гийом Леман, Джими Бемон, Матю Делозие, Доминик Роше
Оператор: Пиер-Ив Бастар
Музика: Мишел Кориво
В ролите: Ромен Дюри, Олга Куриленко, Фантин Ардуен, Мишел Робен, Ана Гейлор, Рефаел Гренасия
Продуцент: Гийом Колбок, Никола Дювал-Адасовски
Продукция: Кад Продуксион

Съпружеска двойка живее в Париж с дъщеря си, която страда от неизлечима болест и е принудена да бъде в херметична стъклена, барокамера. Един ден загадъчна мъгла започва да се разпространява по парижките улици и всички, които попадат в нея загиват. Главните герои успяват да се спасят, изкачвайки се на покрива над мъглата, но дъщеря им все още е в барокамерата два етажа по-надолу. Сега родителите й трябва да се справят не само с липсата на храна, сила и информация, но и да намерят начин да я измъкнат, тъй като „балонът“ няма да остане вечен.


ДАНИЕЛ РОБИ
е канадски режисьор и оператор, роден в Монреал, Квебек.
Възпитаник на филмовите програми в Университета Конкордия и Университета в Южна Калифорния, той работи като режисьор и оператор на многобройни филмови и телевизионни проекти, преди да издаде своя собствен режисьорски дебют – „Бяла кожа“, който печели Наградата „Клод Ютра“ за Най-добър режисьорски дебют на 25-те Награди Джени. Премиерата на втория филм на Роби като режисьор – „Весел град“, се състои на Международния филмов фестивал в Торонто. Неговият трети филм – „Луи Сир“, печели девет награди „Ютра“ през 2014 г. Последният му филм „В Мъглата“, е издаден през 2018 г. и получава осем номинации на Канадските Филмови през 2019 г., включително за Най-добър филм и Най-добър режисьор.

ФИЛМОГРАФИЯ
2018 В мъглата / Just a Breath Away
2013 Луи Сир / Louis Cyr
2010 Весел град / Funkytown
2004 Бяла кожа / White Skin

ФЕСТИВАЛИ & НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ
2019 Канадски Филмови Награди, Канада – Номинация Канадска Филмова Награда – Постижения за цялостно озвучаване / Кори Ризо, Бернар Гариепи Стробл, Антони Дефландр, Сономар Инк.
2018 МФФ Фантазия – Носител Черен Кон – Най-добър филм / Даниел Роби

Назад