Отвъд съня

2016, Холандия, 108 мин.

Режисьор: Будевейн Кооле
Сценарий: Будевейн Кооле
Оператор: Мел ван Есен
Музика: Алекс Симу
В ролите: Рейну Шолтен ван Ашат, Якоп Албом, Мария Анетте Берглид, Андерс Баасмо Кристиансен, Зой Горман, Пол Свере Хаген, Торбьорн Харр
Продуцент: Ханс де Волф, Ханеке Ниенс

Млад мъж търси митичен камък, който е паднал от небето. По пътя си той се препъва и страда докато прекосява садистичната вселена на Северна Европа и това, което намира е единствено изкупление на крайната лудост. Филмът е създаден по романа на Вилем Фредерик Херманс “ Обичайте по-добре „.

Будевейн Кооле е роден в Холандия през 1965г. Той е продуцент и съсобственик на Witfilm. Той е документален режисьор още от времето, когато е учи в университета в Делфт. Прави няколко, предимно младежки документални филми като: „Томи“, „Пиерлала“ и „Белфаст е стена“. Наскоро Коле започва да режисира и пише фантастика. Неговият дебют в този жанр е филмът „Малка птичка”, който печели над 30 награди по целия свят, включително и награда на „Discovery“ на Европейската филмова академия и първа награда в Берлинския театър за 2012. „Отвът съня“ (2016) е последният му филм – с него е открит Международния филмов фестивал в Ротердам.

Назад