Алберто Диас Лопез


Алберто Диас Лопез е режисьор и продуцент роден през 1984 година в Боведа, Испания. Завършва аудиовизуална комуникация в университета Rey Juan Carlos и притежава европейска магистърска степен по кинознание. По време на студентските си години заснема и първият си филм, късометражният „Stringless“.

В момента той работи върху сценария и разработването на игралния филм: Mirlo Blanco. Продуцент на пет игрални филма Dos Amigos, Invierno en Europa, The Book, A diente de perro (направили своите премиери на фестивала в Севиля) и Welcome to ma Maison (направил своята премиера и получил награда на фестивала в Хихон).

Алберто Диас Лопез е запален по теорията на кинематографията и поетичния дискурс. Неговата продуцентска компания Mordisco Films работи активно в режисирането и постпродуцирането на различни аудиовизуални произведения. Основател е на продуцентска компания за късометражни филми Yaq distribution, занимаваща се е с над 400 аудиовизуални проекта до момента, участвайки в над 70 издания на фестивали като Cortópolis, Cortopatía и Cortoodeon.

Назад